Foto: Marie Grensbråten Lorvik

(N)Almighty Remus Lupin

Rase: Hellig Birma (SBI)
Farge: Sjokolademasket (b) 
Født: 25. august 2017
Blodtype: A/b
Far: NO*Damitas Brian Adams, SBI n
Mor: IC (N)Fyttikattas Blackstar, SBI n
 
 
Remus er vår 'lille' isbjørn på 5 kilo, og er fra Lunas første kull. Vi hadde ingen planer om å beholde noe fra dette kullet, og i alle fall ikke en gutt, men av og til går det bare ikke å følge sine egne gode intensjoner.
 
Han snek seg så langt inn i hjertene våre som han kom, både kosete og rampete på en gang. Han kysser og vasker der han kommer til, og kan fint gjøre sitt for å holde oss våkne på nattestid med å ligge ved hodeputa og male som en traktor.
 
Til tross for at han er redd nærmest alt som rører seg, og kan skvette av ekkoet fra eget mjau, elsker Remus å være der ting skjer, og han er stadig vekk med på ting, om det er gåtur med hunden, eller fotografering i skogen. Han blir helt i ekstase når vi finner frem selen hans for at han skal være med ut, og da både traver han i beina våre og snakker seg omtrent ihjel.
 
 
Da avgjørelsen ble tatt om at Remus skulle bli, hadde vi fortsatt hans mor, Luna, i avl, og han ble naturligvis kastrat. Han var i 2018 med på en utstilling, hvor dommer påpekte at fargen på nesespeilet hans begynte å sprekke opp, og ikke mindre enn én måned senere, hadde han grise-rosa farge på nesa. Noe av fargen har begynt å komme tilbake, men vi har ingen forventninger om at nesen hans skal bli fullfarget igjen.
 
Siden det, har Remus vært med på flere utstillinger som konsulent, og var med som representant for rasen under Dyr for Alle i 2019. Under Norske Birmavenners 'Birmaspesial' ble han nominert i flere klasser av dommer Raymond A. Sætre, og i begge Norske Birmavenners digitale utstillinger i 2020 har Remus fått fantastisk koselige bedømmelser fra dommerne.