Dette skjer hos oss:

21. Oct, 2019

Østfoldkatten ga oss muligheten til å stille Milla for en av våre absolutt favorittdommere. Cristiano Sandon, han er selv birmaoppdretter, og "ser" rasen på en veldig god måte. At han i tillegg er en veldig hyggelig fyr både med mennesker og katter gjør han bare enda bedre.

Milla hadde han dømt to ganger tidligere, begge gangene som kattunge/ungdyr, og den siste gangen for nesten nøyaktig et år siden. Han likte henne fortsatt, veldig hyggelig for både oss og oppdretter å få høre ordet 'outstanding' gjentatte ganger i beskrivelsen av dronningen vår.  

Hun fikk sitt sertifikat og ble også nominert i konkurranse med 3 exoticer, 1 perser og 1 birma. Supergøy! I panelet fikk hun en stemme (fra Cristiano), men BIS ble NW SC NO*Stalderkattens Leyla - med andre ord, slått av slekta, da er det helt greit :)

Søndagen var det Gerardo Fraga y Guzman som var dommer, også han hadde dømt Milla en gang tidligere som ungdyr. Sertifikat ble det igjen, og med det tittelen Grand International Champion. I nomineringen måtte hun se seg slått av en vakker perser.

Ekstra gøy var det med alle medlemmer av Stalderkattfamilien tilstede. Lørdag var det hele 10 Stalderkatter tilstede, hvorav 8 ble NOM, 2 BIS. Vi avsluttet kvelden med middag på Stallen i Rakkestad, koselig kveld i koselig selskap.

Søndag var det 9 Stalderkatter tilstede, hvorav 6 NOM og 1 BIS. Det kom vel ikke som noe sjokk at Stalderkattens ble beste oppdrett begge dager.

 

30. Sep, 2019

Som i fjor satte vi kursen mot Borlänge når det begynte å bli høst. Alltid like hyggelig å treffe DÄK-gjengen, det er nesten som å komme hjem.

Vi startet helgen med seminar og middag på et hotell inne i byen. Interessant foredrag fra en RC-representant som fortalte om utstillingskatten på innsiden. Eric Reijers fulgt opp med et foredrag om forventninger både fra dommere, utstillere og oppdrettere - veldig lærerikt!

Lisa hadde åpnet hjemmet sitt for oss, og ekstra hyggelig var det at også Anna Wallin var med oss det meste av helgen. 

Utstillingen gikk veldig greit for både vår Milla og for Lindas jenter som var med:

Lørdag ble Milla bedømt av Alessandro Ghibaudo, spennende med dommere som ikke har dømt henne tidligere. Hun fikk en flott bedømmelse, og bel BIV, men i nomineringen var det ikke noe å gjøre med en fantastisk lekker ung Ragdoll-jente (som forøvrig ble BIS begge dager).

Søndag var det Zvezdan Memedov som skulle dømme Milla. Han så henne på Birmaspesialen vår, men bortsett fra det haddde det gått nesten et år siden han dømte henne sist, den dagen hun ble JW. Ny flott bedømmelse, BIV og til slutt gikk hun også seirende ut av nomineringen.

Som alltid var utstillingen ferdig i veldig god tid, og vi kunne sette nesen hjemover. Vi gleder oss alt til neste høst :)

8. Sep, 2019

Dag 2 ble enda mer spennende. Milla skulle beømmes av Donatella Mastrangelo, og hun likte henne virkelig godt, hun husket til og med å ha sett henne dagen før når hun gikk forbi standen vår. En ny flott bedømmelse og certifikat, og til nominering opp mot den samme sorte perseren som i går.

Denne gangen gikk det imidlertid Milla sin vei, og hun ble nominert. I panelet møtte hun to gamle kjenninger, to flotte perserjenter, men Milla gikk av med seieren! 2-1 i stemmer i panel, og den første BIS som voksen var et faktum. Vi var både glade og stolte (og ganske rørt) <3

Millas pappa fulgte opp med å bli BIS for andre dag på rad!

7. Sep, 2019

LIRAK ble nesten som et slektstreff for Stalderkatter, hele 10 i tallet var tilstede på utsillingen. Utrolig koselig når #stalderkattfamilien er samlet.

Vi stilte kun Milla, og vi hadde nok en gang fått to dommere som aldri hadde dømt henne tidligere; kjempespennende!

Første dag skulle hun bedømmes av Stéphane Henry, en dommer som viste seg å være et veldig hyggelig bekjentskap. Certifikat fikk hun uten problemer, og til nomineringen ble hun nr 2, bare slått av en lekker sort perserjente.

Vi gledet oss litt ekstra med Millas slektning Niccoline som gikk hen og ble BIS, og med det oppnådde tittelen Junior Winner - gratulerer til både eier, Nina, og oppdrettere, Tove og Jan.

Millas pappa Elmer ble for øvrig også Best in Show!

25. Aug, 2019

Helgen 24.-25. august dro vi tradisjon tro til Kristiansand for å være med på SØRAKs utstilling på Odderøya. Denne gangen bodde vi på Radisson Blu Caledonien, et hotell som varmt anbefales for reisende med dyr, og i det fine været var det gådistanse til hallen.

Vi hadde med oss Milla, Luna og bursdagsbarnet Remus. Harry Potter-kullet vårt ble 2 år 25. august. Det var kun Milla som skulle stilles ut, så de andre to hadde hotellweekend fullt ut.

Lørdag ble Milla bedømt av Karina Bjuran, som alltid en veldig koselig opplevelse å ha en katt på bordet hennes. Det ble certifikat, Millas første i kl 5, men til NOM ble det en utrolig vakker lilla birmajente som gikk av med seieren (denne katten ble forøvrig også BIS).

Søndag ble Milla bedømt av Pia Nyrup, og fikk på nytt certifikat og en helt super bedømmelse. Hun ble også NOM, men i panelet var det den samme lilla birmadamen som ble BIS.

En koselig helg med gode venner. Det blir nok sørlandstur neste år også.